Посольство України в Республіці Північна Македонія

Київ 22:08

Амбасадата на Украина по повод празникот Илинден, на 2 август, положи свежо цвеќе на Споменикот на бранителите на Крушевската Република на Мечкин Камен во Крушево.

02 серпня 2019, 16:06

Амбасадата на Украина по повод празникот Илинден, на 2 август, положи свежо цвеќе на Споменикот на бранителите на Крушевската Република на Мечкин Камен во Крушево, а исто така на Споменикот на паднатите борци од НОБ, и оддаде почит на вечните почивалишта на претседателите Киро Глигоров и Борис Трајковски и на генерал Михајло Апостолски.
Честит Илинден!

На изображении может находиться: 1 человек, стоит, цветок, дерево, на улице и природаНа изображении может находиться: один или несколько человек, цветок, на улице и природаНа изображении может находиться: один или несколько человек, люди стоят, небо, на улице и природаНа изображении может находиться: 1 человек, стоит, костюм и на улицеНа изображении может находиться: 5 человек, люди стоят, свадьба, костюм, цветок и на улице

Останні новини