Амбасада на Украина во Република Северна Македонија

Киев 00:50
Амбасада на Украина во Република Северна Македонија
главен: ЗАДОРОЖЊУК НАТАЛИЈА
Вонреден и Ополномоштен Амбасадор на Украина во Республика Северна Македониjа
адреса: ул. Алберт Шваjцер, 7-9, Скопjе, 1000 Република Северна Македониjа. Прикажи на карта
телефон: 00389 2 317 81 20, 00389 2 317 92 59. Итна телефонска линија на Амбасада 00 389 72 589 639. Ве молиме да се јавете само во случај на закана по живот или смрт на граѓаните на Украина
факс: (+3892) 317 8120
E-mail: emb_mk@mfa.gov.ua
веб-страница: http://macedonia.old.mfa.gov.ua
Shedule:

Работно време: понеделник - петок:  08:00 - 17:00
пауза: 12:00-13:00

 

Конзуларно одделение на Амбасадата на Украина во Република Северна Македонија
главен: Куценко Костјантин
Трет секретар
адреса: ул. Алберт Шваjцер, 7-9, Скопjе, 1000 Република Северна Македониjа. Прикажи на карта
телефон: (+3892) 317 8120, 317 89 39
факс: (+3892) 317 8120, 317 89 39
E-mail: ukremb@t-home.mk
веб-страница: http://macedonia.mfa.gov.ua/mk
Shedule:

РАБОТНО ВРЕМЕ НА КОНЗУЛАРНИОТ ОДДЕЛ:

ПОНЕДЕЛНИК, СРЕДА - 10.30 до 12. 00  (освен празнични денови)

ВТОРНИК, ЧЕТВРТОК, ПЕТОК - 8.30 до 11.30 (освен празнични денови)

САБОТА, НЕДЕЛА – СЛОБОДНИ ДЕНОВИ

Во случаеви на несреќи, природни катастрофи, терористички напади, масовни немири, повреда / смрт на граѓаните на Украина, како  и во други случаеви, кои претставуваат закана по животот или здравјето на нашите граѓани, конзуларна помош исто тaка ќе се дава и  надвор од работното време.